torsdag den 31. marts 2011

Filodej

Hvis du selv har lyst til at lave små pier, (kalitzunia'er på græsk) kan du med stor fordel selv lave dejen. Den er tykkere end den filodej man kan købe og dermed lettere at stege eller bage i ovn.

Du skal bruge...

Jeg lavede dej til 3 kg ostefyld.

1 kg mel
1 dl olivenolie
1 dl eddike
1½ tsk salt
vand så dejen hænger sammen, den må ikke være for blød.

ekstra mel til udrulning af dejen

Bland mel, olie, eddike, salt og vand sammen. Ælt godt.


Til små kalitzunia'er er en pastamaskine rigtig god.
Dejen køres igennem pastamaskinen 3 gange. På største- mellemste og mindste tykkelse.

Dejen ligges ud på et meldrysset bord, skæres i ca 20x20 cm store stykker og en lille spsk fyld puttes på.

Fold sammen som en kuvert.

Kan steges på pande eller bages i ovn, ½- 45 min ved 200gr.

Fyld;
Man bruge blandingen som til spinattærte til fyld
eller som her;
1kg usaltet hvid frisk-ost antotiri
2 kg saltet hvid frisk-ost misitra, begge osteryper er af fåre- og gedemælk
2 store bundter mynte finthakket
3 æg
Osten hænges i klæde natten over, for at så meget vand som  mulig kan dryppe af.
Bland alle ting godt sammen brug en lille spiseske fyld pr kalitzunia.

Jeg løsfryser kalitzuniaerne og pakker dem dagen efter i poser. Når de skal bruges skal de tøes op på bagepapir adskilte og derefter steger eller bager man dem som man vil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar