tirsdag den 3. maj 2011

Fyldte grøntsager (Jemista)

Denne hovedret tager tid.
Men den smager godt og kan spises kold, så det jeg ofte gør, er at lave nok fyldte grøntsager, så der også er til aftensmaden.

Du skal bruge;
4 portioner

ca 12 stk's grøntsager
(tomat, squass,aubergine eller peberfrugt, dette er naturligvis afhængig af hvilken mængde man kan spise, ca 3 stks grøntsager er en almindelig portion.)
1 bundt dild
1bundt mynte
1 bundt fennikeltop
1 bundt persille, bredbladet.
1 bundt forårsløg (4 stk)

300 gr hakket kød (jeg bruger kalv-svine kød- men lammekød kan også bruges)

2 dl ris (blue rose)
olivenolie
salt og peber

Start med at rengøre og hakke dild, mynte, fennikeltop og forårsløg fint og steg lidt i olivenolie.
Herefter steges det hakket kød med, kryder med salt og peber.
Put vand i så det dækker og kog til køddet er mørt.

Udhul alle grøntsager. Fyldet af dem kan sagtens koges sammen med det hakkede kød, brug ihvertfald tomatfyldet. Hvis du bruger fyldet fra alle de udhulede grøntsager, kan man fylde flere end 12 grøntsager.

Køl kødblandingen lidt af og kom rå ris og hakket persille i, rør godt rundt.

Herefter fyldes alle grøntsagerne med kødfyldet. Læg 'låg' på de grøntsager hvor det er muligt (peber,tomat).
Hvis man har for meget fyld, kan man altid fylde vinblade også. så alt bliver brugt, disse lægges også i fadet.

Læg alle de fyldte grøntsager i et ildfast fad, der har låg til. Hvis du ikke har låg til fadet, dæk med aluminiumspapir.
Dæk de fyldt grøntsager halvt til med vand og hæld 2 dl olivenolie på.
Sæt i en forvarmet ovn på 200 gr og bag først 1 time med låg og derefter 1 time uden låg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar