søndag den 3. februar 2013

Ostefrikadeller


Disse ostefrikadeller er meget lækre, som en lille forret/ meze, gerne sammen med andre mezes.
De skal severes nylavet, så den smeltet ost stadig er varm.

Til 18 frikadeller ( beregn 3 max 4 pr person, når retten bruges sammen andre mezes)

300 gr hård gul ost, fint revet. Brug 3 forskellige slags.
Af græske ostetyper kan man bruge Kefalotiri, Graviera, Kaseri.
Disse kan erstattes af ex. emmentaler, parmasan, Svensk herregårdsost. Efter smag, bare de er faste.
1½ æggehvide stift pisket- (en æggehvide pr 200gr ost)
1 spsk majsmel
Olie til stegning.

Ostene rives fint. Bland de revet oste godt.
Blandes med majsmel og æggehviderne røres i.

Form små kugler af osteblandingen. Jeg lavede dem valnødde store.

Kuglerne stilles koldt, mindst en time.

Steges i den varme olie til gyldne, det tager ca 2-3 min.
Pas på med at putte for mange frikadeller i olien ad gangen, de klister nemt sammen.
Når de er stegte, kan de lægges på et fedt sugende papir.

2 kommentarer:

  1. De ser bare lækre ud :)
    Mener du Maizena eller rigtig gul majsmel?

    SvarSlet
  2. Jeg brugte Maizena- og de smager lige så godt som de ser ud.
    Venlig hilsen

    SvarSlet